Uw partner in raamdecoratie 
maak van uw huis een thuis
 

Jaloezië

Jaloezieën zijn populaire klassiekers in de inkijkbescherming en de zonwering. Horizontaal geschikte lamellen, met elkaar verbonden door snoeren of ladderbanden, zijn verplaatsbaar en kunnen vrij worden gedraaid. Daardoor kan de mate van doorzicht en lichtinval nauwkeurig worden geregeld. Een jaloezie laat zich ook volledig samen schuiven en geeft het venster vrij.  jaloezieën zijn duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. 

Houten Jaloezie 50 mm.

Aluminium Jaloezie 
50/35/25 mm.

Dakraam jaloezie 25 mm.

Buiten Jaloezie

50/60/80/88 mm.

 Plissé

Plisségordijnen zijn een van de meest populaire modellen onder de zonweringsmiddelen omdat ze zeer veelzijdig zijn Een plissé-installatie is gemaakt van een speciale, zonwerende stof met ingewerkte, permanente plooien. Deze kunnen als een harmonica tot een smal pakket worden samengevouwen of uit elkaar getrokken het venster gedeeltelijk of volledig bedekken. De stof is boven en onderaan in smalle rails bevestigd het bedienen wordt door een speciaal snoertechniek geleid. De op maat gemaakte systemen kunnen traploos worden gepositioneerd op het raam en zijn eenvoudig te bedienen.
Ervaar de huiselijke diversiteit met plissés van Praktimo en beslis volledig individueel hoeveel licht er naar binnen moet vallen volgens uw stemming, situatie of het seizoen.

Plissé Bottom up top down

Honinggraat Plissé

Plissé in bijzondere vorm

Plissé 2 in 1


Rolgordijn

Het rolgordijn is de klassieker onder de producten inkijkbescherming en zonwering en is sinds decennia populair vanwege zijn eenvoudig te gebruiken technologie en de bijzondere aanpassingsvermogen. Een rolgordijninstallatie bestaat uit een rechthoekige doek, die op een as gewikkeld is. Met verschillende bedieningsvarianten kan de stof van het rolgordijn gemakkelijk van de as rollen en op de gewenste hoogte  worden gepositioneerd.
Maak kennis met de verscheidenheid aan modellen en opties van de rolgordijnen van Praktimo en profiteer van de perfecte lichtregeling en het gebruiksgemak. Door middel van een breed aanbod aan kleuren, patronen, stoffen en volants legt u effectieve accenten in uw ruimtes.

TOEPASSINGSMOGEIJKHEDEN
rechthoekige ramen
dakramen (bijv. VELUX, Roto, Braas)
grote ramen en glazen puien
in slaapkamers met verduisterende stoffen
bruikbaar als een filmscherm / greenscreen.

in vele designs leverbaar

Ook in duo rolgordijn beschikbaar

100% verduisterend mogelijk

Ook te bedienen met uw telefoonShutter

Bij Praktimo bent u verzekerd van top kwaliteit shutters. Door middel van deze veelzijdige binnenluiken met verstelbare lamellen regelt u zelf uw privacy, sfeer en lichtinval. Shutters geven een warme en stijlvolle uitstraling en zijn bijzonder decoratief. Shutters zijn een ware lust voor het oog in elk interieur! Een exclusief en tijdloos product met een elegante uitstraling en een goede zonwerende en isolerende werking. Een absoluut waarde verhogende investering waar u jarenlang plezier van zult hebben. Bovendien is alles maatwerk! Door de combinatie van jarenlange ervaring en de vele mogelijkheden in uitvoering, is voor elke situatie de perfect oplossing te vinden. 

 Lindehout uitvoering voor binnen

P.v.c. ideaal voor vochtige ruimtes

Aluminium shutters voor buiten

Bijzondere vormen zijn mogelijk
Hor en Hordeur

Inzethor:
Deze generatie inzethorren zijn geschikt voor vrijwel elk draai-kantelraam. Gemakkelijk te plaatsen en uit te nemen, zonder beschadigingen aan het kozijn.
De inzetraamhor is vanwege zijn dunne kunststof flens (altijd donkergrijs) geschikt voor vrijwel ieder draai-kantelraam. Montage met klemveer dus montage zonder te schroeven.


Inzetrolhor:
De raamrolhor is van hoge kwaliteit met als belangrijkste kenmerken: unieke gaasopsluiting, comfortabel te bedienen, een elegante vormgeving, binnen en buiten toepasbaar en exact op maat aan te brengen.
De raamrolhor is standaard uitgevoerd met een softsluiting. De softsluiting zorgt ervoor dat de raamrolhor geleidelijk en fluisterstil oprolt.


Plissé Hordeur:
De hordeur is eenvoudig te bedienen en blijft op iedere gewenste stand staan. Door de speciaal ontwikkelde ketting, die als geleider dient, kan een zeer lage ondergeleider van 3 mm. toegepast worden. De plissé hordeur kan aan de binnen- of buitenzijde in het kozijn worden gemonteerd. Indien plaatsing in het kozijn niet mogelijk is, kan de deur middels een speciale montage-set op de dag bevestigd worden.

Plissé hordeur 

Vaste hor voor draai-kiep ramen

Rolhor normaal en plissé mogelijk

Velux dakraam horrenLamel en Paneelgordijnen

Lamellen:
Een eigentijdse beschaduwing voor grote raamoppervlakken zijn lamellengordijnen. Een lamellengordijn bestaat uit smalle loodrecht uitstrekkende stoffen/kunststof stroken, die aan een geleidingsrail zijn gemonteerd. De lamellen kunnen door eenvoudig verschuiven in de rail, een deel van of het gehele raam beschaduwen. De afzonderlijke lamellen kunnen door verticaal draaien traploos worden ingesteld. Daarom wordt het lamellengordijn vaak ook als verticale jaloezie aangeduid. Afhankelijk van de stand van de lamellen, kunt u de lichtinval individueel regelen en nog steeds genieten van het uitzicht naar buiten. Zowel voor kantoren als in de particuliere sector, geldt dit zonwering product als zeer nuttig.


Paneelgordijnen:
Paneelgordijnen zijn het moderne alternatief voor het klassieke gordijn en vindt zijn oorsprong in Azië. Vlakke stoffen, zogenaamde panelen, worden in een rail geleid met behulp van schuifsystemen, ook wel paneelwagens genoemd. Ze kunnen flexibel zijdelings worden geplaatst, achter elkaar gepositioneerd en kunnen indien nodig het gehele of slechts een deel van het raamoppervlak bedekken. Deze licht- en visuele raambekleding is perfect voor grote ramen en glazen oppervlakten in moderne woonkamers en kantoren. Paneelgordijnen kunnen ook als scheidingswand worden gebruikt.

Toepassingsmogelijkheden:

Grote ramen
Glazen puien
Als scheidingswand 

Mogelijk in trapezium uitvoering

in p.v.c. /stof/ aluminium leverbaar

Keuze uit meer dan 500 kleuren

zowel strak als patroon leverbaar